SRON: zondag 6 oktober van 12:00 tot 17:00 uur

SRON
Landleven 12 (Kapteynborg)
9747 AD Groningen

www.sron.nl

Doorbraken in het onderzoek vanuit de ruimte

 

Nieuwsgierig hoe ruimtetelescopen worden bedacht en gemaakt? Kom dan tijdens Zpannend Zernike naar SRON, Netherlands Institute for Space Research.

Daar kan je met eigen ogen komen kijken hoe de supergevoelige camera’s voor op ruimtetelescopen worden bedacht en gebouwd. Onze wetenschappers onderzoeken hiermee het heelal en onze eigen aardatmosfeer. Kom zelf ook van alles te weten over de prachtigste planeten, sterren en nevels in het heelal.

Ruimteonderzoekers, technici en wetenschappers vertellen over allerlei wetenswaardigheden en hebben leuke en leerzame demonstraties en presentaties voorbereid. Weet jij al wat er komt kijken bij het maken van supergevoelige ruimtekijkers? Hoe we ze testen en welke eisen de omstandigheden van een lancering en van de ruimte eraan stellen?

In onze laboratoria kom je het allemaal te weten. Neem ook een kijkje bij het koudste/stilste/donkerste punt van Noord-Nederland! Speciaal voor kinderen zijn er kinderlezingen en er is een knutselhoek waar je onder andere je eigen apparatuur kunt bouwen