ACADEMIEGEBOUW: zaterdag 6 oktober van 12:00 tot 17:00 uur

ACADEMIEGEBOUW
Broerstraat 5
9712 CP Groningen

Andre Kuipers komt bij ons op bezoek!
Aan het einde van de middag, tussen 16.00 en 17.00 uur, komt André Kuipers, ambassadeur van Het weekend van de Wetenschap, onze activiteiten in het Academiegebouw bekijken. Hoe zpannend is dat?!

 

In het Academiegebouw een sprankelend programma voor jong en oud. Met demonstraties en informatie. Maar vooral ook veel zelf doen.

Wetenschapsfestival

Groningen kent vele jonge en talentvolle wetenschappers. Deze leden van de Young Academy Groningen laten je hun wetenschap zien en ervaren. Bouw met Lego je eigen stad van de toekomst. Ontdek je talenknobbel of hou je eigen hersenen voor de gek met 'mind tricks'.

Workshops

Bouw je eigen waterraket

Kom je eigen waterrakket bouwen en lanceer die op het plein voor het Academiegebouw! Let op: neem voor deze workshop zelf een lege 1,5 liter fles Pepsi of Coca Cola mee (deze passen op het lanceerplatform). Zie ook Waterraketten

Codes maken en codes breken

Communiceren in die spannende Gouden Eeuw? Hoe deden ze dat? Wil jij ook zelf leren hoe spionnen, soldaten en bestuurders hun boodschappen tijdens de Tachtigjarige oorlog in geheimschrift of met onzichtbare inkt verstuurden? Speelde de manier waarop de brief gevouwen en verzegeld was misschien ook een rol? Lammert Doedens weet er alles van en wijst je de weg in de zpannende wereld van de codes.

Moi

Olaf Vos is een echte Groninger en zanger van Van De Straat. In zijn doorlopende workshop ‘Moi’ speelt hij een pub quiz, geeft hij een cursus ‘Gronings voor beginners’ en maakt hij met kinderen een onvervalste Groningse rap.

Andre Kuipers komt bij ons op bezoek!
Aan het einde van de middag komt André Kuipers, ambassadeur van Het weekend van de Wetenschap, onze activiteiten in het Academiegebouw bekijken. Hoe zpannend is dat?!

Bezichtiging van het Academiegebouw
Het Academiegebouw, het hart van de universiteit. Al sinds 1614 op deze plek. Kom ronddwalen, je verbazen en verwonderen. En je laten informeren over dit karakteristieke gebouw, met de vele verhalen en tradities.

Fotoshoot
Elke dag vinden er in het Academiegebouw belangrijke gebeurtenissen plaats, zoals promoties. De aula en de trappen van het Academiegouw zijn fotogenieke plekken. Vandaag is het Academiegebouw open voor iedereen en kun je zelf op de foto, op historische en bijzondere plekken.

Zpannende Zpeurtocht
Doe mee aan de Zpannende Zpeurtocht en ontdek wat er in het Universiteitsmuseum allemaal te beleven is.