DOT in Groningen is het enige 3D-koepel-theater in Nederland, en één van de slechts 20 van deze theaters in de hele wereld. Films worden geprojecteerd op een hemelbol van 20 meter doorsnede om je heen. Dit creëert een unieke belevenis waarbij je als het ware ín de voorstelling zit.

Op zaterdag 6 oktober mag je tijdens Zpannend Zernike komen genieten onder de sterrenhemel van DOTliveplanetarium.
Elk half uur van 12:00 - 17:00 wordt een live planetarium show gegeven over “De Melkweg en Gaia: de nieuwe kijk op ons eigen sterrenstelsel”.

Sterrenkundigen van het Kapteyn Instituut laten zien welke sterren en planeten die avond aan de hemel staan, en nemen je vervolgens mee op reis in de Melkweg. Sinds kort weten we nog veel beter hoe ons eigen sterrenstelsel eruit ziet, door de nieuwste resultaten van de Europese Gaia ruimtesatelliet. We laten hier de prachtige nieuwe kaarten zien van meer dan een miljard sterren in onze Melkweg.

Jong en oud zijn welkom, toegang is gratis. De shows worden zowel in het Engels als Nederlands gegeven. Reserveren is mogelijk vanaf maandag 1 oktober via www.rug.nl/sterrenwacht.
Elke show duurt 20 minuten:

11:30 Receptie open
12:00 Nederlandse voorstelling
12:30 Nederlandse voorstelling
13:00 Engelse voorstelling
13:30 Nederlandse voorstelling
14:00 Engelse voorstelling
14:30 Nederlandse voorstelling
15:00 Engelse voorstelling
15:30 Nederlandse voorstelling
16:00 Engelse voorstelling
16:30 Nederlandse voorstelling

Dit evenement is onderdeel van het landelijke Weekend van de Wetenschap en Zpannend Zernike en wordt verzorgd door Rijksuniversiteit Groningen (Kapteyn Instituut en CIT) in samenwerking met DOT.

DOT GRONINGEN
Vrydemalaan 2
9713 WS Groningen